Bekijk vragenCategorie: vreemdgaanwaarom dromen we over vreemdgaan?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom dromen we over vreemdgaan?
4 Antwoorden
ErwinErwin answered 2 jaar ago
Dromen over vreemdgaan komen meestal voor wanneer u zich schuldig of angstig voelt over iets in uw relatie. Dromen over vreemdgaan kan ook een manier zijn om problemen in uw relatie te verwerken. Ze kunnen inzicht geven in wat de oorzaak van de problemen in uw relatie kan zijn en hoe u ze kunt oplossen.
JordyJordy answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende theorieën over waarom we dromen over het bedriegen van onze partners. Een mogelijkheid is dat het onze eigen verlangens of onzekerheden weerspiegelt. Droomanalist Jeremy Taylor heeft gesuggereerd dat dromen over vreemdgaan een manier kan zijn om "verboden" verlangens of fantasieën te onderzoeken, waar we in het echte leven niet naar zouden handelen. Een andere mogelijkheid is dat het een teken van onzekerheid in de relatie is; als we ons zorgen maken dat onze partner ons zou kunnen bedriegen, zouden we daar ook over kunnen gaan dromen Het is ook de moeite waard om de context van de droom in ogenschouw te nemen; als we ons schuldig voelen over iets anders in ons leven, zou dat schuldgevoel zich kunnen uiten in een droom over vreemdgaan.
GregGreg answered 2 jaar ago
Er kunnen een paar verschillende redenen zijn waarom iemand droomt over vreemdgaan. Misschien heeft de persoon een relatie die niet helemaal bevredigend is en is de droom daar een weerspiegeling van. Misschien heeft de dromer onderliggende gevoelens van schuld of onzekerheid. Het kan ook zijn dat de droom gewoon een manifestatie is van zorgen of angsten over de huidige relatie bedrogen dromen komen vrij vaak voor, en kunnen vaak worden gesorteerd in een (of meer) van deze vier hoofdcategorieën: 1. Dromen over vreemdgaan omdat je je ergens schuldig over voelt Als je daadwerkelijk je partner hebt bedrogen (of hem op een of andere manier bang hebt gemaakt), is het niet verwonderlijk dat je daar dromen over hebt.
OtisOtis answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende theorieën over waarom we dromen over bedriegen. Eén theorie is dat dromen over bedrog een uiting kan zijn van schuldgevoelens of bezorgdheid over ontrouw zijn in ons wakende leven. Een andere theorie is dat deze dromen een weerspiegeling kunnen zijn van onze angsten en onzekerheden over relaties en verbintenissen. Het is ook mogelijk dat dromen over bedrog gewoon een gevolg zijn van het zien van ontrouw in de media of in ons dagelijks leven. Wat de reden ook is, droom experts zijn het erover eens dat het belangrijk is om te onderzoeken wat deze gevoelens voor u betekenen op een persoonlijk niveau. Als je je schuldig of angstig voelt over je relatie, praat dan met je partner over deze gevoelens.