Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenwelke maat pessarium kan ik gebruiken?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke maat pessarium kan ik gebruiken?
4 Antwoorden
QuinnQuinn answered 1 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Een pessarium is een hulpmiddel dat in de vagina wordt ingebracht om de baarmoeder te ondersteunen. Pessaria zijn er in verschillende maten, dus u zult de maat moeten vinden die voor u het beste werkt. Als u nog nooit een pessarium hebt gebruikt, is het belangrijk dat u met uw arts of een bekkenbodemtherapeut overlegt om de juiste maat en het juiste type pessarium voor u te vinden. Probeer niet zelf te behandelen met een pessarium zonder eerst te overleggen met een arts.
AmberAmber answered 1 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste pessariummaat voor u afhankelijk is van een aantal factoren, waaronder het type en de ernst van uw prolaps, uw algehele gezondheid en lichaamsomvang, en uw voorkeur voor postoperatieve activiteiten. Over het algemeen kunnen de meeste vrouwen echter veilig een pessarium met een diameter tot ongeveer 5 cm gebruiken. Als u een grotere verzakking heeft of een groter gestel heeft, kan het zijn dat u een groter pessarium nodig heeft; als u slechts een lichte verzakking heeft of relatief klein bent, kan het zijn dat u met iets kleiners wegkomt.
KeesKees answered 1 jaar ago
Dat hangt af van de grootte en de vorm van uw vagina, maar over het algemeen moet een pessarium ongeveer 2,5 cm breed en 5 cm lang zijn. U kunt meer specifieke maten vinden door een arts te raadplegen.
MariskaMariska answered 1 jaar ago
U kunt een pessarium gebruiken van elke maat die voor u comfortabel is. Er zijn geen harde regels over welke maat pessarium je moet gebruiken. Het belangrijkste is dat u een maat vindt die comfortabel is en geen ongemak of pijn veroorzaakt. Als u moeite hebt met het vinden van de juiste maat, praat dan met uw arts of andere zorgverlener. Zij kunnen u helpen de perfecte maat te vinden.