Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenwelke maat condoom past bij mij?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke maat condoom past bij mij?
5 Antwoorden
JoabJoab answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de juiste condoommaat voor jou afhankelijk is van een aantal factoren, waaronder de omtrek en lengte van je penis. Er zijn echter wel manieren om te bepalen welke maat condoom het beste bij jou past. Eén methode is het meten van de omtrek van je penis met een zacht meetlint. Als je penis een omtrek heeft van 4,7 inch of minder, past een standaard latex condoom je waarschijnlijk goed. Als je penis een omtrek heeft tussen de 4,7 en 5,1 inch, is een "snug" of "trim" condoom misschien een betere optie voor jou.
AlishaAlisha answered 2 jaar ago
Het is belangrijk dat je een condoom gebruikt dat voor jou de juiste maat heeft. Als een condoom te klein is, kan het kapot gaan. Als het te groot is, kan het afglijden. In beide gevallen loop je het risico op SOA's of ongewenste zwangerschappen. De beste manier om erachter te komen welke maat condoom voor jou geschikt is, is om het aan een professional in de gezondheidszorg te vragen of naar een winkel te gaan waar iemand je kan opmeten en de juiste maat kan vinden. Maar over het algemeen zijn dit een paar dingen om in gedachten te houden -De breedte van een condoom moet goed aansluiten, maar mag niet te krap zijn.
AnneliesAnnelies answered 2 jaar ago
Stappen om te bepalen welke maat condoom je nodig hebt Afhankelijk van het soort condoom dat je gebruikt, zijn er verschillende manieren om de condoommaat te bepalen. Als je latex condooms gebruikt, kun je de volgende gids gebruiken. Als je polyurethaan- of lamsvelcondooms gebruikt, raadpleeg dan de condoomverpakking voor richtlijnen over de maat, omdat deze soorten condooms over het algemeen niet zo veel in maat verschillen als latex condooms. 1) Wikkel een touwtje rond je harde penis Meet het touwtje op nadat het strak maar niet te strak om je stijve penis is gewikkeld aan de basis en precies evenwijdig aan de schacht. Zorg ervoor dat de string niet gedraaid is en strak getrokken wordt.
BritBrit answered 2 jaar ago
Er is niet één maat condoom die iedereen past, want mensen zijn er in alle verschillende vormen en maten. De meeste condooms hebben echter een nominale breedte en lengte, zodat je een idee kunt krijgen van welke maat het beste bij je past. Bijvoorbeeld, de nominale breedte van een condoom is meestal ongeveer 2 centimeter, terwijl de nominale lengte meestal ongeveer 7,5 centimeter is. Dus als je een penis hebt van 2 inch breed en 7,5 inch lang, dan zou je geschikt zijn voor een condoom met het label "breedte: 2 inch / lengte: 7,5 inch".
ErwinErwin answered 2 jaar ago
Om erachter te komen welke maat condoom bij jou past, begin je met een meetlint rond de basis van je penis te wikkelen als hij in erectie is. Als je penis een doorsnede heeft tussen de 15 en 20 cm, of als je penis kleiner is dan gemiddeld, dan moet je een 'snug fit'-condoom proberen. Nauwsluitende condooms zijn meestal 5 cm of minder breed. Als je penis een diameter heeft tussen de 5 en 7 inch, dan kun je het beste een "regular fit" condoom proberen. Regular fit condooms zijn meestal 4 inch of meer in breedte.