Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenwelk spiraaltje is het beste?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welk spiraaltje is het beste?
3 Antwoorden
MaryMary answered 2 jaar ago
Het beste spiraaltje is het spiraaltje dat het beste bij u past. Er zijn verschillende soorten spiraaltjes op de markt, en het lichaam van elke vrouw kan er anders op reageren. Je zult met je arts moeten bespreken welk spiraaltje voor jou het beste is. Sommige factoren die in overweging zullen worden genomen zijn uw leeftijd, uw gezondheidsgeschiedenis en uw vruchtbaarheidswensen. Dit gezegd zijnde, is van sommige van de nieuwere spiraaltjes op de markt (zoals de Mirena) aangetoond dat ze doeltreffender zijn dan oudere modellen (zoals de Paragard).
MaryMary answered 2 jaar ago
Er bestaat niet zoiets als "het beste" spiraaltje, omdat er veel factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een spiraaltje. Welk spiraaltje voor u het beste is, hangt af van uw individuele omstandigheden en voorkeuren. Enkele factoren die je kunt overwegen zijn: -Levensfase. Als u in de vruchtbare leeftijd bent, zult u een spiraaltje willen dat speciaal voor dit doel is ontworpen. Koper spiraaltjes zijn een goede optie voor vrouwen die nog zwanger willen kunnen worden, terwijl hormonale spiraaltjes een betere keuze zijn voor degenen die in de nabije toekomst niet zwanger willen worden. -Gezondheidsgeschiedenis.
ArthurArthur answered 2 jaar ago
Het koperspiraaltje is het beste omdat het geen hormonen bevat en het tot 10 jaar meegaat. Het koperspiraaltje bevat geen hormonen en gaat tot 10 jaar mee. Het is een goede keuze voor vrouwen die langdurige anticonceptie willen zonder het gebruik van hormonen. Het koperspiraaltje kan ook als noodanticonceptie worden gebruikt als het binnen 5 dagen na onbeschermde seks wordt ingebracht.