Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenwat kan condoom veroorzaken?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat kan condoom veroorzaken?
4 Antwoorden
MarchaMarcha answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende dingen die condooms kunnen veroorzaken. Een daarvan is zwangerschap, omdat condooms voorkomen dat het sperma bij de eicel komt. Als een vrouw al zwanger is, kunnen condooms ook problemen met de zwangerschap veroorzaken, en zelfs tot abortus leiden. Iets anders dat condooms kunnen veroorzaken zijn seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's). Dit komt omdat ze beschermen tegen ziekteverwekkende organismen die via seksueel contact in het lichaam terechtkomen. Ten slotte kan een condoom dat tijdens de seks breekt, bij beide partners verwondingen of irritatie veroorzaken.
WhitneyWhitney answered 2 jaar ago
Condooms kunnen twee verschillende soorten problemen veroorzaken. Ze kunnen mechanische problemen veroorzaken, waarbij het condoom breekt of afglijdt, en ze kunnen chemische problemen veroorzaken, waarbij de latex in het condoom de huid irriteert of een allergische reactie veroorzaakt.
NolanNolan answered 2 jaar ago
Condooms kunnen zwangerschap, seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en verminderd plezier veroorzaken. Zwangerschap kan ontstaan als een condoom tijdens de seks breekt of afzakt. Condooms bieden ook geen 100% bescherming tegen soa's, dus het is nog steeds mogelijk om een soa op te lopen, zelfs als een condoom is gebruikt. Ten slotte melden veel mensen dat condooms het plezier tijdens de seks verminderen.
NorrieNorrie answered 2 jaar ago
Het dragen van een condoom tijdens het vrijen kan zwangerschap en de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen helpen voorkomen. Sommige mensen kunnen echter bijwerkingen van condooms ondervinden, zoals irritatie, allergie of een slechte pasvorm. In zeldzame gevallen kunnen zich ernstiger problemen voordoen. Dit kunnen onder meer urineweginfecties, plaatselijke allergische reacties en vaginale ontstekingen zijn. Als je ongemak of andere problemen ervaart na het gebruik van een condoom, raadpleeg dan je arts of een andere professional in de gezondheidszorg voor begeleiding.