Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenwaarom moet ik het spiraaltje verwijderen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom moet ik het spiraaltje verwijderen?
4 Antwoorden
SvenSven answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom je je spiraaltje zou willen verwijderen: 1) Je hebt pijn of ongemak 2) Je hebt abnormaal bloedverlies of vlekken 3) Je raakt zwanger terwijl je een spiraaltje draagt 4) De touwtjes van uw spiraaltje zijn veranderd in lengte of uiterlijk 5) Het spiraaltje uit zichzelf is losgekomen 6) Uw arts u vertelt dat het tijd is om het spiraaltje te verwijderen.
NorrieNorrie answered 2 jaar ago
Een van de meest voorkomende redenen om een spiraaltje te verwijderen is vanwege pijn. Sommige vrouwen hebben krampen en bekkenpijn tijdens hun menstruatie, en het spiraaltje kan deze symptomen verergeren. Andere redenen om een spiraaltje te verwijderen zijn problemen met het plaatsen of verwijderen van het spiraaltje, en een verandering in de gezondheidstoestand waardoor het spiraaltje onveilig wordt.
NorrieNorrie answered 2 jaar ago
Er zijn vele redenen waarom iemand ervoor zou kiezen zijn spiraaltje te verwijderen, en uiteindelijk is de beslissing persoonlijk. Enkele veel voorkomende redenen zijn de wens om zwanger te worden, chronische pijn of ongemak, of gewoon de voorkeur aan een andere methode van geboortebeperking. Een spiraaltje wordt over het algemeen als veilig en effectief beschouwd, maar er zijn potentiële risico's en bijwerkingen aan verbonden die sommige mensen onverdraaglijk kunnen vinden. Het kan onder meer gaan om krampen en hevig bloedverlies tijdens de menstruatie, vlekken tussen de menstruaties, pijn in de eierstokken, bekkenontstekingsziekten, perforatie van de baarmoeder en, in zeldzame gevallen, infecties. Sommige van deze risico's kunnen toenemen als het spiraaltje verkeerd wordt ingebracht of als het verschuift (van zijn oorspronkelijke positie verschuift).
BritBrit answered 2 jaar ago
Er zijn veel redenen waarom je je spiraaltje zou willen verwijderen, maar de meest voorkomende zijn pijn, kramp en bloedingen. Als je een van deze symptomen ervaart, bespreek dan met je arts of het spiraaltje al dan niet de oorzaak is. In sommige gevallen kan het nodig zijn het spiraaltje te verwijderen om het probleem aan te pakken. Er zijn echter ook gevallen waarin het spiraaltje kan blijven zitten en andere maatregelen kunnen worden genomen om de symptomen te verlichten. Uw arts kan u adviseren wat voor u het beste is.