Bekijk vragenCategorie: VoorbehoedsmiddelenWaar wordt nuvaring voor gebruikt
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
Waar wordt nuvaring voor gebruikt
5 Antwoorden
JordanJordan answered 2 jaar ago
NuvaRing is een vorm van anticonceptie die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Het is een kleine, flexibele ring die in de vagina wordt ingebracht en drie weken wordt gedragen. De ring geeft hormonen af die voorkomen dat er een eisprong plaatsvindt. De NuvaRing moet één week worden verwijderd om de menstruatie op gang te brengen. Daarna wordt hij weer ingebracht op dezelfde dag van de week dat hij werd verwijderd.
BartBart answered 2 jaar ago
Nuvaring is een vaginale ring die een continue lage dosis hormonen (oestrogeen en progestageen) afgeeft om zwangerschap te voorkomen. Het wordt ook gebruikt bij zware menstruaties en bij vrouwen die in de menopauze zijn. De vaginale ring voor anticonceptie, NuvaRing®, is een flexibele, transparante, kleurloze ring met een diameter van ongeveer 2 cm. Hij is gemaakt van kunststof en bevat een klein reservoir van etonogestrel en ethinyl-oestradiol. De ene kant van de ring is iets dikker dan de andere, zodat u hem kunt voelen wanneer u hem inbrengt. De ring moet 3 weken blijven zitten en daarna 1 week worden verwijderd. Tijdens de vierde week zult u ongesteld worden.
SaraSara answered 2 jaar ago
Het antwoord op deze vraag vergt enige uitleg NuvaRing is een vaginale ring die wordt gebruikt voor anticonceptie. De ring bevat hormonen die in het lichaam vrijkomen gedurende de periode van drie weken dat de ring wordt gedragen. Deze hormonen voorkomen zwangerschap door het onderdrukken van de eisprong en het dunner worden van het baarmoederhalsslijm De ring kan een doeltreffende anticonceptiemethode zijn, met een succespercentage van ongeveer 99%. Het is echter belangrijk op te merken dat de ring geen bescherming biedt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's), dus het is belangrijk andere beschermingsmethoden te gebruiken als er een risico op SOA's bestaat Er zijn enkele bijwerkingen verbonden aan NuvaRing, zoals misselijkheid en gewichtstoename.
NorrieNorrie answered 2 jaar ago
NuvaRing is een kleine, flexibele ring in de vorm van een donut die in de vagina wordt ingebracht om zwangerschap te voorkomen. Het geeft het hormoon progestageen en oestrogeen af, die vergelijkbaar zijn met de hormonen die van nature door de eierstokken worden geproduceerd NuvaRing werkt door het baarmoederhalsslijm dikker te maken, zodat sperma niet kan doordringen tot de eicel. Het verdunt ook de bekleding van de baarmoeder (baarmoederslijmvlies), zodat een eicel zich daar niet kan innestelen. Bovendien kan NuvaRing de ovulatie (het vrijkomen van een eicel uit de eierstok) voorkomen NuvaRing is voor meer dan 99% werkzaam als het volgens de voorschriften wordt gebruikt.
RosieRosie answered 2 jaar ago
NuvaRing is een anticonceptiemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een kleine, flexibele ring die in de vagina wordt ingebracht. De ring geeft hormonen af die zwangerschap voorkomen. Het is een zeer effectieve vorm van anticonceptie, met een slagingspercentage van meer dan 99%. NuvaRing kan maximaal een jaar worden gebruikt voordat hij moet worden vervangen.