Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenis condoom alleen genoeg?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is condoom alleen genoeg?
3 Antwoorden
JohannesJohannes answered 2 jaar ago
Nee, een condoom alleen is niet genoeg. Er zijn nog andere dingen die je moet doen om zo veilig mogelijk te zijn. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het condoom de juiste maat heeft. Als het te groot is, kan het afglijden tijdens de seks. Als het te klein is, kan het breken. Ten tweede, moet je ervoor zorgen dat het condoom goed wordt omgedaan. Ten derde moet je glijmiddel op waterbasis gebruiken met het condoom om te voorkomen dat het breekt. Ten vierde moet je de houdbaarheidsdatum op het condoom controleren voor je het gebruikt. Ten vijfde moet je condooms op een koele, droge plaats bewaren, uit het directe zonlicht. Ten zesde moet je condooms die al een keer gebruikt zijn weggooien.
HillyHilly answered 2 jaar ago
Nee, een condoom alleen is niet voldoende. Als je geen monogame relatie hebt en seks hebt met meerdere partners, moet je ook andere voorbehoedsmiddelen gebruiken, zoals de pil of een spiraaltje. Bovendien, zelfs als je een monogame relatie hebt, condooms zijn niet 100% effectief in het voorkomen van zwangerschap of SOA's - dus het is belangrijk om met je partner te praten over andere opties.
MirjamMirjam answered 2 jaar ago
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen geloven dat condooms voldoende bescherming bieden tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's), terwijl anderen beweren dat ze op zichzelf niet doeltreffend genoeg zijn. Er is zeker bewijs dat condooms effectief zijn in het voorkomen van zowel zwangerschap als soa's. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vermindert "consequent en correct gebruik van latex condooms het risico op seksuele overdracht van HIV, Gonorroe, Chlamydia, Syfilis, en HPV infectie." De CDC stelt zelfs dat condoomgebruik het risico op HIV-overdracht met ongeveer 80% kan verminderen. Het is echter belangrijk te onthouden dat niets 100% effectief is.