Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenis anticonceptie op voorschrift?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is anticonceptie op voorschrift?
4 Antwoorden
AnneliesAnnelies answered 2 jaar ago
Er zijn veel soorten anticonceptie, en sommige zijn zonder recept verkrijgbaar, terwijl voor andere een recept nodig is. Voor geboortebeperkende pillen bijvoorbeeld is een recept nodig. Je kunt het beste met je arts of een andere professional in de gezondheidszorg praten over de verschillende soorten anticonceptie die er zijn en welke het beste voor jou zou kunnen zijn.
AmberAmber answered 2 jaar ago
Anticonceptie op recept is een anticonceptiemethode waarbij een persoon anticonceptiepillen krijgt voorgeschreven door een arts. De pillen moeten elke dag worden ingenomen en als men dat niet doet, kan de doeltreffendheid van de anticonceptie afnemen. Deze methode wordt beschouwd als zeer effectief als ze correct wordt gebruikt; er moet echter worden opgemerkt dat er enkele bijwerkingen kunnen optreden, zoals misselijkheid en doorbraakbloedingen. Als u deze anticonceptiemethode overweegt, moet u met uw arts overleggen om te bepalen of deze methode geschikt is voor u.
WhitneyWhitney answered 2 jaar ago
Nee, anticonceptie is niet op recept verkrijgbaar. Het kan in de meeste apotheken over de toonbank worden gekocht.
JohanJohan answered 2 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het van een aantal factoren afhangt, zoals in welk land u zich bevindt en welk type anticonceptie u gebruikt. In het algemeen is in de meeste landen echter een recept vereist voor anticonceptiepillen. De belangrijkste uitzondering op deze regel zijn de Verenigde Staten, waar anticonceptiepillen zonder recept vrij verkrijgbaar zijn. Er zijn een paar andere landen waar dit ook het geval is, maar de VS is veruit de meest opvallende uitzondering. De reden voor dit verschil is dat de meeste andere landen strengere regels hebben als het om medicijnen in het algemeen gaat.