Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenhoe kun je anticonceptiepil innemen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
hoe kun je anticonceptiepil innemen?
4 Antwoorden
DionDion answered 2 jaar ago
De anticonceptiepil is het meest effectief als je hem elke dag op hetzelfde tijdstip inneemt. Als je echter een pil vergeet in te nemen of meer dan drie uur te laat inneemt, moet je de volgende 48 uur een back-up anticonceptiemethode gebruiken, zoals condooms. Om de kans te verkleinen dat u vergeet uw pil in te nemen, kunt u overwegen een wekker te zetten of uw pillen bij het ontbijt in te nemen. Als u moeite hebt om eraan te denken uw pillen elke dag in te nemen, praat dan met uw arts over andere anticonceptiemethoden die misschien beter bij u passen.
NorrieNorrie answered 2 jaar ago
hoe neem je de pil? Het antwoord op deze vraag hangt af van het specifieke type anticonceptiepil dat je neemt. De meeste anticonceptiepillen zitten in een verpakking met 21 pillen die je drie weken lang dagelijks inneemt, gevolgd door een week geen pillen (of zeven dagen een pil met een lagere dosering, afhankelijk van het merk). Deze pauze van één week geeft je de kans om ongesteld te worden. Daarna begin je met het volgende pakje Het belangrijkste om te onthouden is dat je bij elke vorm van anticonceptie consequent moet zijn. Anticonceptiepillen werken het best als ze elke dag op hetzelfde tijdstip worden ingenomen. Sommige pillen moeten met voedsel worden ingenomen, terwijl andere met of zonder voedsel kunnen worden ingenomen.
HillyHilly answered 2 jaar ago
Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je anticonceptiepillen neemt, en het is belangrijk om met je zorgverlener te praten om te zien of ze de juiste anticonceptiemethode voor je zijn.
AnneliesAnnelies answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om anticonceptiepillen in te nemen. De meest gebruikelijke manier is om ze één keer per dag in te nemen, elke dag. Je kunt ze elke dag op hetzelfde tijdstip innemen, of je kunt de tijdstippen over de dag verdelen. Sommige mensen nemen hun pil liever 's ochtends in, terwijl anderen het makkelijker vinden om eraan te denken ze 's avonds in te nemen. Er zijn ook anticonceptiepillen die ontworpen zijn om om de dag te worden ingenomen, of zelfs maar een paar keer per week.