Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenhoe kan ik pessarium inbrengen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
hoe kan ik pessarium inbrengen?
4 Antwoorden
AbygailAbygail answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om een pessarium in te brengen. De meest gebruikelijke manier is om de pessarium in tweeën te vouwen en in de vagina in te brengen, net als een tampon. Als hij eenmaal is ingebracht, kunt u hem met uw vingers op zijn plaats duwen Een andere manier om een pessarium in te brengen is door het eerst te bevochtigen met water of glijmiddel. Dit kan het inbrengen comfortabeler maken. Eenmaal bevochtigd, kunt u de pessarium weer dubbelvouwen en in de vagina inbrengen. Het kan gemakkelijker zijn om het met uw vingers op zijn plaats te houden Als de pessarium eenmaal op zijn plaats zit, zou u geen ongemak mogen voelen.
NivaNiva answered 2 jaar ago
Volg deze instructies over hoe je een pessarium inbrengt 1) Was altijd uw handen voor en na het inbrengen van de pessarium. Dit helpt infectie te voorkomen 2) Begin met het smeren van de pessarium. U kunt hiervoor een glijmiddel op waterbasis gebruiken, zoals K-Y Jelly® of Astroglide®. Gebruik geen vaseline (Vaseline®) 3) Vouw de pessarium in de lengte dubbel met de platte kant naar boven. 4) Breng de gevouwen kant van de pessarium voorzichtig in de vagina terwijl u druk uitoefent om de pessarium op zijn plaats te houden met uw vingers buiten de vagina, totdat de pessary helemaal is ingebracht (zie onderstaande afbeelding).
HellenHellen answered 2 jaar ago
Dat hangt af van het type pessarium. Bij een ring-pessarium wordt de ring in de vagina ingebracht en tegen de baarmoedermond geduwd. De armen van de ring worden dan samengeknepen om hem op zijn plaats te houden. Bij een kegelpessarium wordt het kegeltje met het brede uiteinde eerst in de vagina ingebracht. Het smalle uiteinde van het kegeltje moet naar de opening van uw vagina wijzen. Duw het voorzichtig zover mogelijk omhoog en laat het dan los. Het moet vanzelf op zijn plaats blijven zitten. Als dat niet het geval is, kun je een vinger gebruiken om het op zijn plaats te houden.
AngeliqueAngelique answered 2 jaar ago
Het inbrengen van een pessarium kan lastig zijn, dus het is het beste om hulp te krijgen van een vriend of uw arts. Ga op uw rug liggen en spreid uw benen. Gebruik een glijmiddel op waterbasis op de pessarium en rond uw vagina. Breng de pessarium voorzichtig in je vagina in, zo ver als het kan. Je kunt een beetje ongemak voelen wanneer je hem inbrengt, maar dat moet snel weggaan. Als dat niet zo is, verwijder je de pessarium en probeer je het opnieuw met meer glijmiddel. Als de pessarium eenmaal op zijn plaats zit, houd hem dan vast en sta langzaam op. Als de pessarium eruit valt, vervang hem dan onmiddellijk.