Bekijk vragenCategorie: soawat zijn geslachtsziekten?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat zijn geslachtsziekten?
5 Antwoorden
AnnemarieAnnemarie answered 2 jaar ago
Geslachtsziekten (VD) zijn infecties die voornamelijk worden verspreid door seksueel contact. Er zijn veel verschillende soorten geslachtsziekten, en ze kunnen zowel mannen als vrouwen treffen. Enkele van de meest voorkomende VD zijn chlamydia, gonorroe, herpes en het humaan papillomavirus (HPV). Veel VD kunnen worden behandeld met antibiotica als ze vroeg genoeg worden opgespoord, maar sommige, zoals HPV en HIV/AIDS, kunnen niet worden genezen en kunnen alleen na verloop van tijd worden beheerd. Het is belangrijk dat u zich regelmatig op SOA's laat testen als u seksueel actief bent, omdat veel SOA's geen symptomen vertonen tot het te laat is.
AstridAstrid answered 2 jaar ago
Geslachtsziekten zijn infecties die worden overgedragen door seksueel contact. De meest voorkomende geslachtsziekten zijn chlamydia, gonorroe en syfilis.
TobiasTobias answered 2 jaar ago
Geslachtsziekten zijn infectieziekten die worden verspreid door seksueel contact. Het gaat om aandoeningen als chlamydia, gonorroe, herpes, HPV en syfilis. Veel van deze infecties kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze niet worden behandeld, waaronder onvruchtbaarheid en zelfs de dood. Het is belangrijk om veilig te vrijen door condooms en andere voorzorgsmaatregelen te gebruiken om het risico op infectie te verkleinen.
DeanDean answered 2 jaar ago
Geslachtsziekten (VD) zijn infecties die worden verspreid door seksueel contact. Ze kunnen de geslachtsorganen, de urinewegen, het rectum en de keel aantasten. Veel voorkomende symptomen zijn zweertjes of blaasjes op de geslachtsdelen, afscheiding uit de penis of vagina, pijn bij het plassen en gezwollen lymfeklieren in de lies. Er zijn veel verschillende soorten VD, waarvan sommige ernstiger zijn dan andere. De meest voorkomende zijn chlamydia, gonorroe, syfilis en het humaan papillomavirus (HPV). Sommige kunnen worden behandeld met antibiotica of antivirale geneesmiddelen, terwijl andere niet kunnen worden genezen en een levenslange behandeling kunnen vereisen. Behandeling is belangrijk om gezondheidsproblemen op lange termijn, zoals onvruchtbaarheid en kanker, te voorkomen.
MorrisMorris answered 2 jaar ago
Volgens de definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn geslachtsziekten infecties die worden overgedragen door seksueel contact. De meest voorkomende geslachtsziekten zijn chlamydia, gonorroe en syfilis. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn er alleen al in de Verenigde Staten meer dan 20 miljoen nieuwe gevallen van geslachtsziekten per jaar Hoewel er voor de meeste geslachtsziekten effectieve behandelingen beschikbaar zijn, kunnen sommige van deze infecties ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze niet worden behandeld. Zo kunnen gonorroe en chlamydia beide leiden tot bekkenontstekingsziekten, die bij vrouwen onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken.