Bekijk vragenCategorie: soais soa te genezen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is soa te genezen?
5 Antwoorden
JordyJordy answered 2 jaar ago
Ja, soa's zijn te genezen. Sommige soa's kunnen blijvende schade aanrichten, zoals onvruchtbaarheid of littekens, maar de meeste kunnen met een antibioticabehandeling worden genezen. Zelfs soa's die blijvende schade aanrichten, kunnen vaak worden behandeld om de gevolgen voor je leven te beperken.
DelanoDelano answered 2 jaar ago
Ja. Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn niet te genezen. Sommige ervan worden echter steeds resistenter tegen antibiotica, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken als je denkt dat je misschien een soa hebt. Veel soa's kunnen worden genezen met een antibioticakuur, maar sommige, zoals HPV en herpes, kunnen niet worden genezen, maar wel worden behandeld met medicijnen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je deze infecties nog steeds kunt verspreiden, zelfs als je ervoor behandeld wordt, dus je moet condooms en andere barrièremethoden blijven gebruiken totdat de infectie verdwenen is.
MaryMary answered 2 jaar ago
Geneesbare soa's zijn soa's waarbij er een medische behandeling beschikbaar is die de infectie kan opheffen. Voorbeelden van geneesbare soa's zijn chlamydia, gonorroe en syfilis. Andere soorten soa's, zoals HPV en HIV, zijn ongeneeslijk, wat betekent dat er geen medische behandeling bestaat die de infectie volledig kan opheffen. Er zijn echter wel behandelingen beschikbaar die mensen kunnen helpen hun symptomen onder controle te houden en hun levenskwaliteit te verbeteren.
MaryMary answered 2 jaar ago
Ja, de meeste soa's zijn te genezen. Sommige (zoals hiv) zijn op dit moment niet te genezen, maar er zijn behandelingen beschikbaar om mensen te helpen de infectie onder controle te krijgen en hun leven te verlengen.
SolangeSolange answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten soa's, en elke soa heeft zijn eigen kuur of behandeling. Het antwoord op deze vraag hangt dus echt af van de specifieke soa waar je het over hebt. Chlamydia bijvoorbeeld is vaak goed te genezen met een antibioticakuur. Andere soa's, zoals hiv, hebben als zodanig geen kuur, maar er zijn wel behandelingen beschikbaar die mensen met hiv kunnen helpen om hun aandoening onder controle te krijgen en lang en gezond te leven. Kortom, het antwoord op deze vraag hangt echt af van de specifieke soa waar je naar vraagt.