Bekijk vragenCategorie: soahoe kan ik een soa test afnemen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
hoe kan ik een soa test afnemen?
3 Antwoorden
AidenAiden answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om een soa-test te doen. De eerste en meest voor de hand liggende manier is een bezoek aan je huisarts of een plaatselijke kliniek. Veel artsen bieden tests aan als onderdeel van een routinecontrole, dus als je denkt dat je misschien bent blootgesteld aan een soa, moet je dat zeker aan je arts melden. Hij of zij kan dan de juiste tests voorschrijven op basis van je risicofactoren. Als je geen vaste arts hebt of het niet prettig vindt om je seksuele voorgeschiedenis met hem of haar te bespreken, zijn er andere opties beschikbaar. Er zijn nu veel online soa-testdiensten waarmee je een kit kunt bestellen, thuis een monster kunt verzamelen en het vervolgens opsturen om te laten testen.
AidenAiden answered 1 jaar ago
De beste manier om je te laten testen op soa's is naar de huisarts of een kliniek bij jou in de buurt te gaan. Zij kunnen je testen op verschillende soa's en je de best mogelijke behandeling geven als je een infectie hebt. Als je het niet prettig vindt om naar je huisarts of kliniek te gaan, zijn er veel online websites die vertrouwelijke soa-testen aanbieden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze tests niet altijd 100% nauwkeurig zijn en dat het altijd het beste is om naar een arts of kliniek te gaan als je denkt dat je mogelijk een infectie hebt.
SaraSara answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om een soa-test te doen. De meest gebruikelijke manier is om naar je huisarts of plaatselijke kliniek te gaan en een bloedtest te laten doen. Er zijn echter ook thuistesten die je online kunt bestellen. Als je geïnteresseerd bent in het doen van een thuistest, kijk dan op de onderstaande link voor meer informatie. https://www.plannedparenthood.