Bekijk vragenCategorie: seks en gezondheidwanneer seks na zwangerschap
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer seks na zwangerschap
4 Antwoorden
DelanoDelano answered 2 jaar ago
geslacht na de zwangerschap, boeren gids beste tijd om groenten te planten Het is over het algemeen aan te raden om te wachten met seks tot na de controle na de bevalling. Dit geeft je lichaam de tijd om te genezen en te herstellen van de bevalling. Als je een keizersnede hebt gehad, is het zelfs nog belangrijker om te wachten tot de incisie helemaal genezen is voordat je activiteiten onderneemt die de incisie kunnen belasten - inclusief seks. Overleg met uw arts wanneer u volgens hem weer veilig seks kunt hebben. U kunt ook overwegen een vorm van anticonceptie te gebruiken als u niet meteen weer zwanger wilt worden.
JustinJustin answered 2 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat elke zwangerschap en elk herstel anders is. Sommige vrouwen voelen zich al snel na de bevalling klaar voor seks, terwijl andere vrouwen enkele maanden of langer nodig hebben om te genezen voordat ze zich weer op hun gemak voelen om intiem te zijn. Praat met uw partner over hoe u zich voelt en volg het advies van uw arts op. In het algemeen is het belangrijk om te wachten tot je lichaam genezen is en je er zowel emotioneel als lichamelijk klaar voor bent, voordat je weer begint met seksuele activiteit.
DionDion answered 2 jaar ago
Er is niet één juist antwoord op deze vraag. Het lichaam van elke vrouw is anders en zal in een ander tempo herstellen. Bespreek met je arts wat voor jou het beste is. Over het algemeen raden de meeste artsen aan om te wachten met vrijen tot na de zes weken controle na de bevalling.
AbygailAbygail answered 2 jaar ago
Het is het beste om ten minste zes weken na de bevalling te wachten met seks, zodat het lichaam van de vrouw de tijd heeft om te genezen. Seks kan ongemakkelijk of zelfs pijnlijk zijn als de vrouw nog niet volledig genezen is. Ook na de wachttijd van zes weken is het belangrijk dat beide partners het rustig aan doen en niet te veel van zichzelf vergen. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de bevalling, zowel lichamelijk als emotioneel. Het kan even duren voordat de vrouw zich weer de oude voelt; in de tussentijd moeten zij en haar partner gewoon genieten van het samenzijn zonder seksuele intimiteit.