Bekijk vragenCategorie: seks en gezondheidwanneer krijg je seks na zwangerschap?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer krijg je seks na zwangerschap?
3 Antwoorden
DionDion answered 1 jaar ago
Seks is over het algemeen veilig na de vierde maand van de zwangerschap, maar het is altijd het beste om het voor de zekerheid met uw arts te overleggen. De meeste artsen adviseren te wachten tot de zesde maand van de zwangerschap, maar er zijn uitzonderingen. Als je bijvoorbeeld een keizersnede hebt gehad, kan je arts zeggen dat je langer moet wachten. Of als je problemen hebt, zoals bloedingen of pijn, kan je arts je aanraden te wachten tot die problemen zijn opgelost.
AngeliqueAngelique answered 1 jaar ago
Na de bevalling kunnen jij en je partner weer beginnen met vrijen wanneer jullie daar allebei klaar voor zijn. Het is voor iedereen anders, maar de meeste stellen hebben binnen een paar weken tot een paar maanden na de bevalling weer zin in seks. Sommigen doen er langer over om hun mojo terug te krijgen. En dat is ook heel normaal. Als je ervoor kiest borstvoeding te geven, weet dan dat er een aantal seksuele bijwerkingen kunnen optreden terwijl je lichaam melk produceert. Je tepels kunnen bijvoorbeeld extra gevoelig zijn (sorry vooraf), waardoor bepaalde activiteiten ongemakkelijk kunnen zijn. Bovendien kunnen orgasmes de afkickreflex opwekken, waardoor je melk gaat lekken.
AnneliesAnnelies answered 1 jaar ago
Dat verschilt van persoon tot persoon, maar meestal is dat zo'n 6 weken na de geboorte van de baby. Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren - hoe je geneest, hoeveel slaap je krijgt, hoe makkelijk het is om je schema af te stemmen op dat van je partner, enz. Voor sommige mensen kan het vroeger zijn, terwijl het voor anderen later kan zijn. Luister gewoon naar je lichaam en doe wat voor jou goed voelt. Herstel na de bevalling kan zwaar zijn, dus doe het rustig aan en zet jezelf niet onder druk.