Bekijk vragenCategorie: seks en gezondheidis staand sex gezond?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is staand sex gezond?
4 Antwoorden
MariskaMariska answered 2 jaar ago
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen geloven dat staande seks gezonder is omdat het meer calorieën verbrandt dan traditionele, liggende seks. Anderen geloven dat het standje hard kan zijn voor je rug en pijn kan veroorzaken in bepaalde posities. Uiteindelijk komt het erop neer wat voor jou en je partner comfortabel en aangenaam aanvoelt. Als je geniet van staande seks, is er geen reden om te stoppen! Zorg er alleen voor dat je naar je lichaam luistert en let op eventuele ongemakken die je ervaart.
MarchaMarcha answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat er geen duidelijke definitie is van wat "gezonde" seks is. Sommige deskundigen zijn echter van mening dat staande seks een aantal gezondheidsvoordelen kan hebben. Staande seks kan bijvoorbeeld de bloed- en zuurstoftoevoer naar het bekkengebied bevorderen, wat de seksuele functie kan verbeteren. Bovendien kan staande seks ook de spieren in je benen, billen en kern verstevigen, wat kan leiden tot een betere algemene fitheid en seksueel uithoudingsvermogen. Uiteindelijk hangt het van verschillende factoren af of staande seks gezond voor je is, waaronder je individuele gezondheidstoestand en voorkeuren.
DaveDave answered 2 jaar ago
Hoewel er geen wetenschappelijke studies zijn die specifiek zijn uitgevoerd naar staande seks, is er toch genoeg reden om aan te nemen dat het een gezonde activiteit kan zijn voor koppels om van te genieten. Ten eerste biedt het een andere manier om seks te beleven en kan het helpen wat pit aan je slaapkamerroutine toe te voegen. Daarnaast kan staande seks ook een goede workout zijn, omdat je spieren in je hele lichaam gebruikt om je evenwicht te bewaren en posities in te nemen. Hoewel dit zeker niet de enige manier is om actief te blijven tijdens de seks, kan het zeker bijdragen aan een gezondere algehele ervaring. Natuurlijk zijn er, zoals bij elke seksuele activiteit, bepaalde risico's verbonden aan het hebben van seks.
AnnemarieAnnemarie answered 2 jaar ago
Er zijn een paar potentiële voordelen aan staande seks: 1) Het doet een beroep op meer spiergroepen dan gewone seks, wat kan leiden tot een intensere training. 2) Het is geweldig voor mensen die een extra cardio-element willen toevoegen aan hun seksleven. 3) Het kan bevredigender en intenser zijn dan gewone seks, omdat je harder werkt om rechtop te blijven. 4) Het is een leuke manier om je seksleven wat meer pit te geven en iets nieuws te proberen.