Bekijk vragenCategorie: libidowanneer heb ik mijn libido terug na bevalling?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer heb ik mijn libido terug na bevalling?
5 Antwoorden
OtisOtis answered 1 jaar ago
Het is voor iedere vrouw anders, maar meestal duurt het ongeveer zes weken. Na de bevalling ervaren de meeste vrouwen een afname van het libido als gevolg van de lichamelijke en hormonale veranderingen die tijdens en na de zwangerschap optreden. Naast vermoeidheid en slaaptekort kunnen hormonale veranderingen na de bevalling, zoals een verlaagd oestrogeenniveau, bijdragen aan een afname van het libido. De meeste vrouwen zien hun libido rond zes weken na de bevalling terugkeren, maar dit kan per persoon verschillen. Bij sommige vrouwen duurt het langer voordat ze weer interesse in seks hebben, terwijl anderen zich eerder opgewonden voelen. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en je lichaam te laten herstellen in zijn eigen tempo.
JoepJoep answered 1 jaar ago
Het is verschillend voor elke vrouw, maar meestal rond de 6-8 weken postpartum. Sommige vrouwen voelen zich meteen weer de oude, terwijl het bij anderen wat langer kan duren. Zolang je geen pijn of andere symptomen hebt, wordt het normaal gevonden om een paar maanden te wachten voor je hulp zoekt als je je seksueel niet helemaal je oude zelf voelt. Maar het is altijd een goed idee om met uw arts te praten als u zich zorgen maakt. Hij of zij kan u helpen erachter te komen wat de oorzaak van eventuele problemen is en kan u misschien oplossingen aanraden.
MarcieMarcie answered 1 jaar ago
U zult uw libido waarschijnlijk binnen een paar maanden na de bevalling weer terug hebben. Het kan echter iets langer duren als u borstvoeding geeft. Tijdens de zwangerschap produceert het lichaam grote hoeveelheden van het hormoon progesteron. Dit hormoon kan ervoor zorgen dat het libido van een vrouw afneemt. Na de bevalling neemt de hoeveelheid progesteron in het lichaam van de vrouw af en keert haar libido meestal terug naar het normale niveau.
MaryMary answered 1 jaar ago
Na je bevalling is het normaal dat je libido een beetje afneemt. Je hebt waarschijnlijk te maken met veel nieuwe stressfactoren, zoals de zorg voor een baby en het wennen aan je nieuwe rol als ouder. Bovendien ben je misschien de hele tijd moe door een gebrek aan slaap. Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een tijdelijke fase is en dat je libido uiteindelijk weer zal opleven. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw libido weer op gang te helpen. Ten eerste, probeer wat te rusten wanneer je kunt. Zelfs een kort dutje overdag kan al een groot verschil maken in hoe u zich voelt.
PimPim answered 1 jaar ago
Het kan wel een jaar duren voordat het libido van een vrouw weer terug is op het niveau van voor de zwangerschap. Veel hangt af van hoeveel energie de vrouw heeft en hoe ze over zichzelf denkt. Veel vrouwen merken dat hun libido toeneemt na de bevalling omdat ze meer ontspannen zijn en zich comfortabeler voelen met hun nieuwe rol als moeder. Sommige vrouwen merken ook dat borstvoeding hun libido helpt verhogen door het oxytocineniveau te verhogen. Als u moeite heeft om uw libido terug te krijgen, kan het nuttig zijn om met uw arts of een therapeut te praten over wat de oorzaak van het probleem kan zijn. Er zijn veel dingen die de geslachtsdrift van een vrouw kunnen beïnvloeden, zoals stress, vermoeidheid, depressie en bijwerkingen van medicijnen.