Bekijk vragenCategorie: Voorbehoedsmiddelenwanneer is een spiraaltje betrouwbaar?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer is een spiraaltje betrouwbaar?
4 Antwoorden
NolanNolan answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de betrouwbaarheid van een spiraaltje kan variëren afhankelijk van een aantal factoren. Maar over het algemeen is een spiraaltje het meest betrouwbaar als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een zorgverlener. Dit betekent dat het door een opgeleide professional moet worden ingebracht, en dat je alle andere instructies voor verzorging en gebruik moet volgen. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat je zelfs met een geplaatst spiraaltje nog zwanger kunt worden als je onbeschermde seks hebt. Het risico op zwangerschap met een spiraaltje is echter relatief laag in vergelijking met andere anticonceptiemethoden.
MandyMandy answered 2 jaar ago
Ten minste twee weken na het inbrengen wordt uw spiraaltje beschouwd als betrouwbare geboortebeperking. Er zijn echter een paar dingen die invloed kunnen hebben op de betrouwbaarheid van je spiraaltje tijdens deze periode van twee weken. Als u bijvoorbeeld kort na het inbrengen seks heeft, is er een kleine kans dat u zwanger wordt. Andere activiteiten zoals vaginaal douchen kunnen het spiraaltje ook losmaken en het minder effectief maken. Al met al is het dus het beste om ten minste twee weken te wachten voordat je op je spiraaltje vertrouwt voor anticonceptie.
AngeliqueAngelique answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan afhangen van een verscheidenheid aan individuele factoren. Een spiraaltje wordt echter pas betrouwbaar nadat het ongeveer 3-6 maanden is ingebracht. Dit komt omdat het enige tijd duurt voordat het spiraaltje goed begint te werken en je lichaam zich aan de aanwezigheid ervan heeft aangepast. Bovendien, als u in het verleden bekkeninfecties of seksueel overdraagbare aandoeningen heeft gehad, is het belangrijk om deze te laten controleren voordat u een spiraaltje laat plaatsen, omdat ze het risico op complicaties kunnen verhogen. Zoals altijd moet u uw arts raadplegen voor een persoonlijk advies.
NivaNiva answered 2 jaar ago
Er is geen vast antwoord op deze vraag, omdat het per persoon kan verschillen. De betrouwbaarheid hangt ook af van de vraag of iemand een regelmatige menstruatie heeft, of hij of zij een gezond gewicht heeft, of hij of zij eerder is bevallen, enz. In het algemeen wordt een spiraaltje voor meer dan 99% effectief geacht in het voorkomen van zwangerschap en is het een zeer effectieve vorm van anticonceptie. Maar zoals bij elke anticonceptiemethode bestaat er altijd een kans dat het in sommige gevallen niet betrouwbaar is. Als je overweegt een spiraaltje te laten plaatsen, is het belangrijk dat je je specifieke situatie met je arts bespreekt om te bepalen of het voor jou de beste optie is.